Barion Pixel

Eljegyzési gyűrűk


Előző cikkünkben a karikagyűrű vásárláshoz adtunk néhány hasznos tippet. Ma pedig az eljegyzési gyűrű helyes viseléséről olvashatsz.

Mi a különbség az eljegyzési gyűrű, és a karikagyűrű között?

Sokan nem tudják, hogy mi a különbség karikagyűrű, és eljegyzési gyűrű között. Most erről olvashatsz.

Gyakorlatilag az eljegyzési gyűrű egy köves gyűrű, amit a leendő vőlegény a menyasszony ujjára húz a leánykéréskor.

Napjainkban a legnépszerűbb az arany eljegyzési gyűrű, amely többféle változatban készülhet a hagyományos sárgától kezdve, a modernebb fehérarany eljegyzési gyűrűkön keresztül a romantikus rozé aranyig.

Az aranyat különböző fémekkel ötvözik, így különleges árnyalatokat, különféle színeket érnek el az eljegyzési gyűrűk készítésekor a profi ötvös mesterek.

Amikor eljön az esküvő napja, akkor már egy másik gyűrűt fogtok egymás ujjára húzni, ez a karikagyűrű.

Ezért a karikagyűrűből mindig kettőt kell választani, egyet a vőlegénynek és egyet a mennyasszonynak. A karikagyűrűt a jobb kéz negyedik ujján szokás viselni, amely az elszakíthatatlan kapcsolat szimbóluma.

A karikagyűrű mellé nem feltétlenül kell, de viselheted az eljegyzési gyűrűt is. Ilyenkor az eljegyzési gyűrű a jobb kezedre kerül a karikagyűrű mellé.

A karikagyűrűk esetében is többnyire aranyból készült karikagyűrűt választanak a párok, amelyek nem meglepő módon lehetnek sárga, fehér, valamint vörös arany színűek.

Melyik kézen kell viselni a jegygyűrűt?

Eltérő módokon lehet valakinek megkérni a kezét. Minden gyűrű, amivel megkérik valakinek a kezét az jegygyűrű.

Sok pár áhítozik róla, sokan várják is az eljegyzést, de csak kevesen tudják a magyar szokásoknak megfelelően, hogyan is kell helyesen viselni a jegygyűrűt.

A jegygyűrűt az eljegyzéstől egészen az esküvő napjáig a bal kézen szokás viselni, és az eljegyzett bal kezének gyűrűsujjára szokás felhúzni.

 Mi az a kísérű gyűrű?

Ha a lánykérés karikagyűrűvel történik, akkor szoktak kísérő gyűrűt viselni. Ez lehet drágakővel kiegészített aranyagyűrű, vagy egy karikagyűrű is kisebb gyémántokkal kirakva.

Az esküvő után, hogyan kell a jegygyűrűt viselni?

A jegygyűrűket az esküvőig a bal kézen szokás viselni, majd az esküvőt követően a jobb kézre kerülnek át.

Éppen eljegyzési gyűrűt keresel? Ne keresgélj tovább, hiszen weboldalunkon elkészítheted saját egyedi eljegyzési gyűrűdet párodnak!

Karikagyűrűk
Eljegyzési gyűrűk
Modern elegancia
Nyitvatartás

H-P 10:00 - 18:00, Szo 10:00 - 13:00

100% elégedettségi garancia
PÉNZVISSZATÉRÍTÉS

Ügyfélszolgálat

Hétfőtől péntekig 7:30 - 16:00